Un avion iranian având la bord 105 oameni s-a prabusit !

Un avion iranian s-a prabusit, duminică seara, în nordul Iranului, lângă oraşul Orumiyeh, informează BBC. La bordul avionului erau 105 de pasageri. Potrivit primelor informaţii în urma accidentului au supravieţuit cel puţin  50 de pasageri.Un avion iranian având la bord 105 oameni s-a prabusit !

Avionul IranAir zbura dinspre capitala Tehran, prăbuşindu-se lângă oraşul din nord-vest Orumieh, care era de altfel şi destinaţia finală.

În ultimii ani au avut loc un număr considerabil de accidente în care au fost implicate avioane iraniene de pasageri.

Avionul s-a prăbuşit lângă Orumiyeh, la 700km nord-vest de Tehran, la ora 16:15 GMT, a declarat un oficial din provincia Vest-Azerbaigiana citat de site-ul unei televiziuni iraniene.

Acesta a declarat că avionul decolase cu o oră mai târziu decât era planificat, şi s-a prăbuşit datorită condiţiilor meteo nefavorabile. Flota civilă iraniana este compusă din avioane în condiţii precare datorită vârstei şi lipsei de întreţinere.

În luna iulie un avion a luat foc în timpul aterizării în Mashhad, iar 17 persoane şi-au pierdut viaţa. Cu 10 zile înainte, o aeronavă Tupolev a luat foc în aer şi s-a prăbuşit în nordul Iranului, omorând 168 de pasageri.

Incidentul a fost pe locul 3 ca gravitate, a unui avion Tupolev154 în Iran din anul 2002.

Lasă un răspuns