S-a găsit cuţitul folosit de Giani Deli-Iorga la comiterea crimelor de la Cernavodă

Poliţiştii constănţeni au găsit la groapa de gunoi a oraşului Cernavoda un cuţit care ar putea fi una dintre cele două arme pe care Giani Deli-Iorga a spus că le-ar fi folosit la comiterea dublului asasinat comis la începutul săptămânii trecute asupra soţilor Garoafa.

S-a găsit cuţitul folosit Giani Deli-Iorga la comiterea crimelor de la Cernavodă

Procurorul de caz Matei Dragomir de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constantă a declarat, miercuri, că respectiv cuţitul a fost găsit cu o zi în urmă, de către echipa de cercetare a Poliţiei Cernavodă.

„A fost găsit un cuţit care corespunde descrierii făcute de principalul suspect din acest caz, Giani Deliu-Iorga. Urmează acum să stabilim dacă chiar este una din armele cu care s-au comis crimele”, a declarat procurorul Matei Dragomir.

Poliţiştii din Cernavoda anunţaseră că vor oferi o recompensă de 500 de ron celor care vor furniza informaţii care să ducă la găsirea celor două cuţite pe care Giani Deli-Iorga a susţinut că le-a aruncat într-un tomberon, după comiterea crimelor.

Elena Garoafa, de 55 de ani, şi soţul acesteia, Petre Garoafa, de 62 de ani, au fost ucişi, la începutul săptămânii trecute, cu câte 25 – 30 de lovituri de cuţit, în aceeaşi zi în care fiica lor, Elena Mitu, a fost înecată în Canalul Dunăre – Marea Neagră de către soţul său, Bogdan, acesta fiind apoi dat dispărut.

Ulterior, uciderea soţilor Garoafa a fost asumata de către Giani Deli-Iorga, prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi omorât pe cei doi într-un moment de furie.

Giani Deli-Iorga ar fi mers acasă la Elena şi Petre Garoafa încercând să-i convingă să intervină pe lângă Gabriela Mitu că aceasta să renute la intenţia sa de a divorţa de Bogdan. Acolo s-ar fi luat la ceartă cu Petre Garoafa, acesta l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar într-un moment de furie Giani Deli-Iorga l-ar fi dezarmat şi apoi l-ar fi ucis.

Ulterior, ca să-şi ascundă fapta Giani Deli-Iorga, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafa.

La reconstituire, Giani Deli-Iorga le-a arătat anchetatorilor cum a comis cele două crime şi le-a indicat şi un tomberon de gunoi unde ar fi aruncat apoi cele două cuţite cu care i-a ucis pe soţii Garoafa.

Lasă un răspuns