Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda, a fost ucis

Liderul Al-Qaeda Osama bin Laden a fost împuşcat în cap într-o operaţiune a unui comando american, împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi, a anunţat preşedintele american Barack Obama. Osama Bin Laden, liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neînsufleţit aflat, iniţial, în posesia administraţiei SUA, a fost aruncat în mare.

Osama Bin Laden poza , liderul Al-Qaeda, a fost ucis murit

Liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis de forţele speciale SUA. Anunţul a fost făcut de preşedintele Barack Obama. Conform administraţiei americane, liderul reţelei teroriste a murit într-un schimb de focuri cu trupele americane în oraşul Abbottabad, la 150 kilometri de capitala Pakistanului, Islamabad.

„Aceasta este o zi istorică pentru poporul american. Osama bin Laden este mort. Le mulţumim celor care au muncit pentru a obţine acest rezultat. Vom fi nemiloşi în apărarea cetăţenilor noştri. Săptămâna trecută, am decis că avem suficiente resurse pentru a acţiona, şi am autorizat o operaţiune pentru a-l captura şi aduce în faţa justiţiei pe Osama bin Laden. De mai bine de două decenii, Osama bin Laden a fost liderul şi simbolul reţelei teroriste Al-Qaeda, şi a organizat atacuri atât împotriva noastră, cât şi împotriva prietenilor şi aliaţilor noştri. Moartea lui Osama bin Laden reprezintă cel mai mare succes al naţiunii noastre în demersul de a învinge Al-Qaeda”, a spus preşedintele SUA Barack Obama.

Lasă un răspuns