Osama Bin Laden ar fi rămas în viaţă doar dacă americanii îl găseau dezbrăcat

Echipă SEAL care l-a ucis pe Osama Bin Laden a primit ordin să plece de la premisa că liderul al Qaeda purta o vestă cu explozibil în cazul în care era îmbrăcat, potrivit informaţiilor primite de un consilier parlamentar american. Osama bin Laden şi-a petrecut ultimii cinci ani în camera din reşedinţa în care a fost ucis de forţele americane, susţine soţia acestuia, potrivit unor oficiali pakistanezi din serviciile de securitate.

Osama Bin Laden ar fi rămas în viaţă doar dacă americanii îl găseau dezbrăcat

Aceste declaraţii ar fi fost făcute de soţia yemenită a lui Osama Bin Laden, Amal al-Sadah, care le-ar fi spus anchetatorilor că ea şi soţul ei nu au părăsit camera în ultima jumătate de deceniu, relatează Daily Mail în ediţia electronică..

Potrivit cotidianului britanic, singurul mod în care Osama Bin Laden ar fi putut evita să fie ucis în acest raid de forţele americane era să fi fost dezbrăcat.

Osama Bin Laden era în pijamale atunci când comandourile au intrat în locuinţa sa din Abbottabad.

Pe de altă parte, ministrul pakistanez de Externe, Salman Bashir, a declarat că armata ridicase de la sol două avioane F-16 în momentul în care a aflat că elicoptere străine survolează oraşul Abbottabad.

„Erau patru elicoptere care zburau la altitudine foarte joasă şi au fost demarate protocoalele. Au fost ridicate avioane, dar ulterior au fost chemate la bază, după ce Statele Unite au informat comandanţii de rang înalt”, a declarat un alt oficial.

„Ne-au dat un program şi ne-au spus că merg acolo după o ţintă de «mare importanţă». Există unele protocoale când se întâmplă aşa ceva – noi ne ocupăm de securitatea exterioară, în timp ce ei merg şi îşi fac treaba”, a declarat el. „Cu siguranţă noi nu ştiam cine era acolo”, a adăugat sursa citată.

Citeşte şi:

Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda, a fost ucis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *