Noua ordonanta a Ministerului Transporturilor … Aur pentru comerciantii de anvelope si atelierele de vulcanizare

Sanctiunile usturatoare anuntate pentru nerespectarea acestei legi a facut ca din ce in ce mai multa lume sa apeleze la atelierele de vulcanizare si dealerii de anvelope noi si second hand pentru a-si echipa masinile conform cerintelor.Noua ordonanta a Ministerului Transporturilor ... Aur pentru comerciantii de anvelope si atelierele de vulcanizare

Tzepele nu au intarziat sa apara , unii comercianti dubland , chiar tripland preturile anvelopelor si serviciilor de montare al acestora odata cu anuntarea noii legi.

Amenzile pentru nerespectarea legii sunt cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei. Aceleaşi sancţiuni se aplică şi celor care nu folosesc lanţuri sau dispozitive antiderapante pe drumuri acoperite de gheaţă sau polei. De asemenea soferii ce vor bloca drumurile din cauza echipării necorespunzătoare (anvelope de iarna) urmează să suporte şi costurile deblocării.

Membrii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi (COTAR) s-au revoltat impotriva acestei masuri declarand ca efortul investiţional pentru operatorii de transport este mult prea mare, iar termenul de aplicabilitate, mult prea scurt.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu declara :”“Mă interesează siguranţa cetăţeanului în trafic. Cei care sunt pregătiţi pentru iarnă nu trebuie să fie victimele celor nepregătiţi. Noi, la MTI, avem multe costuri când trebuie să deblocăm un drum blocat de maşinile care nu s-au pregătit pentru iarnă şi cred că este o măsură bună”

De siguranta cetateanului in trafic pe drumurile pline de gropi si prost semnalizate cine se intereseaza ???

Lasă un răspuns