Legea cauciucurilor de iarna nu mai intra in vigoare sezonul acesta

Cu alte cuvinte posesorii de autovehicule nu vor fi obligaţi să echipeze maşinile cu anvelope de iarna în acest sezon, măsura urmând să intre în vigoare la 1 noiembrie 2011.Acestia însă vor plăti amenzi dacă vor provoca pagube din cauza nedotării corespunzătoare a vehiculului.

Legea cauciucurilor de iarna nu mai intra in vigoare sezonul acesta anvelope de iarna

„Şoferii nu sunt obligaţi să aibe anvelope de iarna, dar dacă vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plăti amenzi, precum şi cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt înttre 4 milioane şi 20 de milioane de lei vechi. Totodată, în cazul deteriorării maşinii într-un accident, proprietarii nu vor mai fi despăgubiţi de companiile de asigurare dacă nu au maşinile echipate corespunzător cu anvelope de iarna”, a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Boagiu a avut o intalnire joi cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din transporturi, în urma careia s-a convenit ca proiectul privind echiparea maşinilor cu anvelope de iarna să fie modificat. O nouă întâlnire va avea loc peste o săptămână.

Lasă un răspuns