Chinezii au folosit secvenţe din filmul „Top Gun” pretinzând că sunt exerciţii aeriene reale

Televiziunea de stat chineză a fost acuzată de difuzarea unui segment din filmul „Top Gun” , material pe care aceasta îl prezenta ca fiind un exerciţiu real al forţei aeriene chineze.

Materialul difuzat de China Central Television ar fi trebuit să arate un avion de luptă chinez, J-10 în timp ce lansa o rachetă în timpul unor manevre şi distrugea un alt avion.Chinezii au folosit secvenţe din filmul "Top Gun" pretinzând că sunt exerciţii aeriene reale

Pasionaţii de film însă, au observat numersoase asemănări cu secvenţa unei lupte aeriene din blockbuster-ul Top Gun, în care Tom Cruise joacă rolul unui pilot teribilist, la o şcoală de elită pentru aviaţie.

Imaginea avionului luat în vizor în timp ce exploda părea identică cu explozia de la sfârşitul filmului Top Gun, când Tom Cruise loveşte cu o rachetă, un avion de luptă rusesc.

Clipul, care a fost ulterior scos de pe site-ul CCTV, pune postul de televiziune într-o postură destul de jenantă.

Evenimentul cu filmul Top Gun nu este singurul de acest gen, agenţia Xinhua prezentând o poveste despre mai multe forme de scleroză, împreună cu o radiografie cu capul personajului de desene animate, Homer Simpson.

Lasă un răspuns