Barack Obama: “Eu l-am făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”

Preşedintele american, Barack Obama, a glumit miercuri pe seama lui Mark Zuckerberg, observând că tânărul a făcut efortul neobişnuit de a-şi pune o cravată cu prilejul vizitei sale la sediul companiei Facebook, din California.

„Numele meu este Barack Obama şi eu sunt tipul care l-a făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”, a glumit Barack Obama în deschiderea reuniunii publice de la sediul reţelei de socializare Facebook, din Palo Alto, unde Mark Zuckerberg, care purta o cravată cu nodul larg şi o vestă neagră, i-a fost gazdă preşedintelui.

Barack Obama: “Eu l-am făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”

„Sunt foarte mândru”, a adăugat Barack Obama, în râsetele şi aplauzele publicului, când Mark Zuckerberg, un obişnuit la hanoracelor cu glugă, a subliniat că este a doua oară când îmbracă un costum pentru a se întâlni cu Barack Obama.

Barack Obama a avut drept principal obiectiv în vizită la Facebook apărarea noii sale strategii fiscale, axată pe necesitatea de a pune capăt cadourilor fiscale pentru americanii cei mai înstăriţi.

În faţa unui public compus în principal din tineri, Barack Obama şi-a expus încă o dată foaia de parcurs pentru reducerea deficitelor, fără a uita să o critice în treacăt pe cea republicană.

Confruntat cu un deficit bugetar de 1.600 miliarde de dolari şi o datorie care depăşeşte 14.200 de miliarde, preşedintele SUA a fixat la 13 aprilie un obiectiv de reducere a deficitului de 4.000 de miliarde de dolari acumulat în 12 ani şi a promis că nu va prelungi, la finalul lui 2012, cadourile fiscale pentru cei mai bogaţi republicani moştenite de la predecesorul său republican George W. Bush. Între timp, chestiunea a devenit o temă pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012.

În încheierea reuniunii de o oră, Mark Zuckerberg i-a oferit un hanorac cu glugă lui Barack Obama, cu celebrul logo al reţelei de socializare Facebook.

Lasă un răspuns