Barack Obama: “Eu l-am făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”

Preşedintele american, Barack Obama, a glumit miercuri pe seama lui Mark Zuckerberg, observând că tânărul a făcut efortul neobişnuit de a-şi pune o cravată cu prilejul vizitei sale la sediul companiei Facebook, din California.

„Numele meu este Barack Obama şi eu sunt tipul care l-a făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”, a glumit Barack Obama în deschiderea reuniunii publice de la sediul reţelei de socializare Facebook, din Palo Alto, unde Mark Zuckerberg, care purta o cravată cu nodul larg şi o vestă neagră, i-a fost gazdă preşedintelui.

Barack Obama: “Eu l-am făcut pe Mark Zuckerberg să poarte vestă şi cravată”

„Sunt foarte mândru”, a adăugat Barack Obama, în râsetele şi aplauzele publicului, când Mark Zuckerberg, un obişnuit la hanoracelor cu glugă, a subliniat că este a doua oară când îmbracă un costum pentru a se întâlni cu Barack Obama.

Barack Obama a avut drept principal obiectiv în vizită la Facebook apărarea noii sale strategii fiscale, axată pe necesitatea de a pune capăt cadourilor fiscale pentru americanii cei mai înstăriţi.

În faţa unui public compus în principal din tineri, Barack Obama şi-a expus încă o dată foaia de parcurs pentru reducerea deficitelor, fără a uita să o critice în treacăt pe cea republicană.

Confruntat cu un deficit bugetar de 1.600 miliarde de dolari şi o datorie care depăşeşte 14.200 de miliarde, preşedintele SUA a fixat la 13 aprilie un obiectiv de reducere a deficitului de 4.000 de miliarde de dolari acumulat în 12 ani şi a promis că nu va prelungi, la finalul lui 2012, cadourile fiscale pentru cei mai bogaţi republicani moştenite de la predecesorul său republican George W. Bush. Între timp, chestiunea a devenit o temă pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012.

În încheierea reuniunii de o oră, Mark Zuckerberg i-a oferit un hanorac cu glugă lui Barack Obama, cu celebrul logo al reţelei de socializare Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *