Acuzaţii de piraterie la angajaţii Altex şi Domo

În 2010 mai mulţi angajaţi ai companiilor Altex şi Domo s-au ales cu dosare penale pentru piraterie software. Unul dintre învinuţi a fost deja condamnat la un an de închisoare cu suspendare.Acuzaţii de piraterie la angajaţii Altex şi Domo

În primele trei trimestre din 2010, poliţiştii au verificat mai multe companii de pe piaţa românească IT-C pentru a afla dacă acestea îşi desfăşoară activitatea folosind software licenţiat. Autorităţile au organizat mai multe flagrante delict în momentul în care angajaţii le propuneau unor clienţi să le instalaze software pe calculator, fie gratuit, fie contra unor sume modice.

În urma controalelor efectuate la lanţuri de magazine precum Altex, Domo sau Media Galaxy, atât în 2010 cât şi în anii anteriori, poliţiştii au descoperit cazuri în care angajaţii instalau software fără licenţă pe computere fără a emite factura, a precizat avocatul Magda Popescu, de la Buisness Software Alliance (BSA).

Potrivit avocatei, un angajat Altex din Sibiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În acest caz, care datează din 2006, atât compania, cât şi angajatul au fost nevoiţi să plătească despăgubiri titularilor drepturilor de autor.

Începând din 2010, mai mulţi angajaţi ai aceleiaşi companii din Piatra Neamţ şi Satu Mare sunt cercetaţi pentru infracţiuni asemănătoare. În ultimul an, autorităţile au investigat zece cazuri de acest fel, fiind formaluate 11 plângeri în acest scop.

Un răspuns la „Acuzaţii de piraterie la angajaţii Altex şi Domo”

Lasă un răspuns