Actriţa Elizabeth Taylor, a murit

Actriţa Elizabeth Taylor, a murit miercuri, 23 martie la vârsta de 79 de ani.

Actriţa Elizabeth Taylor, a murit

Elizabeth Taylor împlinise 79 de ani pe 27 februarie. Înainte de aniversare, actriţa a fost internată în centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, în urma simptomelor cauzate de o insuficienţă cardiacă congestivă.

Problemele cardiace ale actriţei Elizabeth Taylor au început în 2004, iar acum trei ani a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Faimoasă pentru cariera sa, nenumăratele mariaje, lupta cu dependenţa de stupefiante, curele de slăbire şi procedurile de îmbunătăţire a aspectului fizic, Elizabeth Taylor va rămâne cunoscută şi pentru numărul său de internări şi tratamente: mai mult de o sută în ultimii 25 de ani. Dintre acestea, 20 au fost pentru operaţii de importanţă majoră.

În 1961 şi 1990 accesele de pneumonie i-au fost aproape fatale, o altă afecţiune respiratorie forţând-o să-şi amâne logodna cu câteva săptămâni în 1992. Printre multe alte probleme de sănătate, i-au fost înlocuite ambele şolduri (în 1994 şi 1995) şi a supravieţuit unei operaţii pe creier de îndepărtare a unei tumori (benigne). În ultimii ani, a fost nevoită să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa, din cauza scoliozei de care suferă de mai bine de cinci ani.

În ciuda problemelor sale de sănătate, Elizabeth Taylor şi-a păstrat, chiar şi la bătrâneţe, capacitatea de a surprinde. Anul trecut, ea îşi recunoştea dragostea faţă de managerul ei, în vârstă de 49 de ani, Jason Winters.

Logodna celor doi nu a fost o surpriză pentru apropiaţii lui Elizabeth Taylor, care ar fi ajuns la cea de-a 9-a căsătorie, dacă ar mai fi trăit.

Lasă un răspuns