Smiley

Biografie Smiley Andrei Tiberiu MariaNume:

Andrei Tiberiu Maria (Smiley)

Data nașterii:

27 iunie 1983

Locul nașterii:

Pitești, România

Zodia:

Rac

 

 

 

 

Biografie Smiley

Smiley este un cântăreţ de muzică pop şi dance din România.

Despre Smiley

Smiley a absolvit Şcolă Populară de Arte din cadrul liceului „Dinu Lipatti”. Cântăreţul a studiat la secţia chitara clasică. De asemenea, Smiley a absolvit Facultatea de Comerţ Exterior în cadrul A.S.E.- Ului.

La vârsta de 10 ani şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi a început să cânte. După trei ani alături de trupa Millenium 3, Smiley a fost remarcat de Gyuri Pascu. Mai târziu s-a împrietenit cu cei care urmau să devină colegii săi de trupa: CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu.

În 2001, la propunerea lui CRBL acesta s-a alăturat trupei SIMPLU. Şi-a făcut debutul în cadrul formaţiei odată cu hit-ul „Oare ştii”, de pe albumul cu acelaşi nume.

Alături de Simplu, Smiley a mai scos albumele cu vânzări record în România: „Zece” (2004), „RMX Simplu” (2006), „Simplu Best Of” (2006), „Oficial îmi merge bine” (2006).

În 2007 acesta debutează în televiziune, odată cu serialul „Cu un pas înainte”, de la ProTV. Smiley joacă rolul lui Seba, un student talentat, dar rebel, care se întoarce la Academia de Arte unde îşi doreşte să demonstreze că este cel mai bun.

A urmat participarea la două sezoane Dansez pentru tine, unde Smiley a ajuns de fiecare dată în finală.

În 2008 Smiley lansează primul său album solo intitulat „În lipsa mea”. Primul single extras este „În lipsa mea”, în colaborare cu Uzzy de la B.U.G. Mafia, s-a bucurat de aprecierea masivă a fanilor, la fel şi single-urile ce au urmat: „Preocupat cu gura ta”, „Am bani de dat”, „Designed to love you”.

În 2009, Smiley participa împreună cu CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu la pelicula „Un Film Simplu”, o poveste care urmăreşte viaţa celor cinci membri ai trupei într-un moment decisiv pentru viitorul lor.

În februarie 2010, Smiley lansează primul single de pe cel de-al doilea album solo al său. Piesa „Plec pe Marte”, pe care apare şi Cheloo de la Paraziţii, a urcat rapid în topurile de muzică radio şi TV, ajungând pe primul loc într-un timp foarte scurt.

În iunie 2011, Smiley lansează un nou single de pe albumul „Plec pe Marte” – „Dream Girl„, piesa care beneficiază şi de un videoclip filmat în studiourile de la Castel Film, în regia lui Bârna Nemethi şi Vlad Fenesan.

2 răspunsuri la „Smiley”

Lasă un răspuns