Radio Killer

Biografie Radio Killer Paul Damixie, Lee Heart

Nume:

Radio Killer

Origine:

București, România

Ani de activitate:

2009 – prezent

Membri:

Paul Damixie

Lee Heart

 

 

Biografie Radio Killer

Radio Killer este un proiect made in România care a debutat pe piaţa muzicală autohtonă în septembrie 2009, cu single-ul „Voila”.

Despre Radio Killer

Proiectul a debutat cu o campanie de promovare numită „Who is Radio Killer”, care a alimentat o serie de zvonuri privind identitatea celor care se afla în spatele acestui proiect. „Who is Radio Killer?” a fost una dintre cele mai inovative campanii de lansare a unui proiect muzical nou şi a durat până în primăvara lui 2010, când s-a aflat cine sunt cei şapte artişti care formează trupa Radio Killer.

Single-ul de debut „Voila” a fost cel mai difuzat cântec al toamnei 2009 pe radiourile de la noi.

De asemenea, piesa celor de la Radio Killer a fost licenţiata în alte ţări din Europa: Rusia, Germania, Ucraina, Turcia, Italia, Polonia, Slovacia, Franţa, Republica Ceha.

Cei şapte membri Radio Killer au fost deconspiraţi unul câte unul pe site-ul oficial al formaţiei, începând cu Smiley şi continuând cu Elefunk (Şerban Cazan), Cell Block, Karie, Boogie Man (Don Baxter), Crocodealer (Alex Velea) şi Paul Damixie.

La sfârşitul lui aprilie 2010, Radio Killer a lansat cel de-al doilea single, intitulat „Be Free”. Melodia a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului, care a apreciat ritmurile sale obsesive şi linia modernă de club. „Be Free” a reuşit să cucerească noi teritorii că Suedia, Finlanda, Danemarca sau Olanda.

În toamna anului 2010, apare cel de-al treilea single Radio Killer, „Lonely Heart”. Lansarea acestui single înseamnă un capitol important din istoria Radio Killer: începutul colaborării cu Lee Heart. Artistă are 20 de ani şi se mândreşte că a cântat pe scenă alături de Black Eyed Peas. Lee Heart a câştigat peste 15 premii la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică, a studiat muzică la Şcoală Populară de Arte şi a luat lecţii de jazz.

Single-ul „Lonely Heart” a intrat în vara lui 2011 în playlistul celui mai important post de radio din Marea Britanie, BBC 1. Tot pe teritoriul britanic, trupa a reuşit să ajungă cu „Lonely Heart” în fruntea topului Music Week Club.

În septembrie 2011 Radio Killer revin pe scenă muzicală românească cu un nou single şi un nou videoclip intitulat „Don’t let the music end”.

În ianuarie 2012 Radio Killer a lansat single-ul „You And Me”, un cadou surpriză pentru fanii trupei care au depăşit numărul de 100 de mii pe pagina oficială a de Facebook.

Lasă un răspuns