Jon Bon Jovi: Apple iTunes a distrus industria muzicală!

Jon Bon Jovi crede că Steve Jobs este responsabilul principal pentru distrugerea industriei muzicale datorită magazinului online de muzică Apple iTunes.

Jon Bon Jovi: Apple iTunes a distrus industria muzicală!

Acuzaţiile au fost făcute de Jon Bon Jovi într-un interviu acordat publicaţiei britanice Sunday Times. Jon Bon Jovi spune că Steve Jobs, odată cu introducerea magazinului iTunes, a dinamitat vânzările de muzică pe suport fizic (CD, DVD). Magazinul virtual de muzică al Apple iTunes are o cotă de piaţa globală de peste 90%.

Supărarea lui Jon Bon Jovi este de înţeles, câştigurile înregistrate de casele de discuri din vânzările de CD-uri erau mult mai mari decât cele consemnate din distribuţia online.

Pe internet un utilizator poate opta să descarce o singură melodie de pe iTunes, care costă circa 1 dolar, şi nu un întreg album, cu un preţ de aproximativ 14 dolari.

Totuşi, tehnologia avansează şi, dacă Steve Jobs nu deschidea Apple iTunes, cu siguranţă se găsea altcineva să facă un serviciu asemănător de muzică online.

Un răspuns la „Jon Bon Jovi: Apple iTunes a distrus industria muzicală!”

  1. Wacky

    Baiatul Bon Jovi cu toata popularitatea lui , nu cred ca a putut spune asa ceva. fiindca poate au mai scazut vanzarile de cd-uri, dar el nu se gandeste ca din vanzarile apple o parte din fiecare dolar reprezinta drepturile de autor care vine la casa de discuri, implicit Jon Bon Jovi. Ma gandesc daca maine scoate el o piesa super tare si ex.1000 de oameni descarca piesa, sunt o gramada de bani. Fiindca nu toti din acei 1000 de oameni au timp sa mearga sa cumpere un cd, sau nu toti vroiau sa dea banii 14 dolari pe un cd si preferau sa asculte doar acea piesa. Eu spre exemplu cand scoate cate un strain o piesa si imi place f mult imi cumpar doar acea piesa, daca celelalte nu imi plac, e mai ieftin si e ceea ce vreau. Ce vroia sa spuna Jon Bon Jovi este ca acum se fac mai multi bani cu apple si celelalte magazin online de muzica.

    Sa dau vina pe Volt ? ca a inventat tehnologia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *