Mihai Bendeac

Mihai Bendeac BiografieNume:

Mihai Bendeac (Valentin)

Data nasterii:

16 februarie 1983

Locul nasterii:

Bucuresti, Romania

Zodia:

Varsator

Facebook Oficial:

Bendeac Official

Biografie Mihai Bendeac

Mihai Bendeac este un actor din România, cunoscut pentru rolurile sale din show-urile TV „Mondenii” si „In Puii Mei”.

„Cine spune ca nu s-a schimbat odata cu celebritatea ori e ipocrit, ori e tampit. Nu ai cum sa nu te schimbi. Eu vreau sa cred ca n-am devenit arogant”, a spus Mihai Bendeac intr-un interviu pentru Adevarul.

Mihai Bendeac a studiat la „Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica”. Acesta se poate lauda cu talentul sau de a imita unele celebritati precum Traian Basescu, Mircea Dinescu, Stefan Banica jr., Banel Nicolita, Gigi Becali sau Radu Banciu si serialele TV precum „Mondenii”  sau „In Puii Mei”.

A copilarit in Bucuresti si inca de la o varsta frageda si-a dorit sa devina un fotbalist renumit, desi nu a facut niciodata sport de performanta. Mihai Bendeac marturiseste ca isi etaleaza talentul de jucator, alaturi de prietenii sai de la bloc, unde adesea organizeaza campionate de fotbal. Fotbalul nu a fost niciodata punctul sau forte asa ca s-a apucat de actorie unde se pare ca are un real succes. Munca si devotamentul pentru profesia de actor i-au adus lui Mihai Bendeac o serie de premii si nominalizari. In anul 2005 a primit premiul de interpretare precum si premiul special, la Gala Absolventilor. Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005 i-a adus premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, urmat, mai apoi, de premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, obtinut la Festivalul International Hyperion in 2005 si 2006.

Mihai Bendeac a jucat si in filme destinate marelui ecran, precum „Milionari de weekend”, „Fix alert”, „Eminescu vs Eminem”, „Restul e tacere”, „Portretul luptatorului la tinerete” „Supravietuitorul” sau „Poker”.

Lasă un răspuns