iPad 2 a egalat puterea unui supercomputer din anii ’80

iPad 2 este unul din cele mai puternice device-uri portabile marca Apple disponibil în momentul acesta pe piaţa însă conform unui cercetător american, iPad 2 este la fel de rapidă precum un supercomputer din anii ’80.

iPad 2 a egalat puterea unui supercomputer din anii ’80

Jack Dongarra, un profesor al unei universităţi din SUA şi unul dintre cei care lucrează la proiectul Linpack care măsoară puterea de calcul a calculatoarelor, a concluzionat că iPad 2 este la fel de puternic precum supercomputerul Cray 2. În anii ’80 Cray, în versiunea cu 8 procesoare, era cel mai puternic supercomputer din lume la acea vreme iar iPad 2 abia acum îl ajunge ca şi putere ce procesare.

Deocamdată profesorul nu a reuşit să testeze decât unul dintre cele 2 procesoare ale tabletei iPad 2 şi estimează că nouă versiune a tabletei este de 10 ori mai puternică decât predecesoarea sa.

Dongarra estimează că noua tableta ar înregistra 1.5 -1.65 gigaflops în Linpack însă asta vom afla abia după ce vor reuşi să folosească Linpack cu ambele procesoare ale tabletei iPad 2 de la Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *