Inna

Inna biografieNume:

Elena Alexandra Apostoleanu (Inna)

Data nasterii:

16 octombrie 1986

Locul nasterii:

Mangalia, România

Zodia:

Balanta

 

 

 

 

Biografie Inna

Inna, pe numele sau real Elena Alexandra Apostoleanu, este una dintre cele mai celebre cântăreţe de muzică dance și house din România.

Despre Inna

Artista a început colaborarea cu echipa de producători Play & Win în 2008, an în care a lansat și primul ei single intitulat „Hot”, melodie care a ajuns numărul unu în topurile radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia.

Odată cu albumul de debut, Hot din anul 2009, artista a lansat alte patru discuri single, „Love”, „Déjà Vu”, „Amazing” și „10 minutes”, toate acestea ajungant în topurile muzica de specialitate din Europa.

Pe 15 aprilie 2009, Inna a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records. Prin semnarea acestui acord, compania se angaja să promoveze materialele discografice ale cântăreței în America., Regatul Unit și Canada. Ulterior, Inna a câștigat patru trofee la gală premiilor Romanian Music Awards 2009.

În aprilie 2009, melodia Inna – Hot, a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună melodie internațională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska.

În toamna anului 2009, Inna câştiga un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret român”.

Anul 2010 a început cum nu se putea mai bine pentru aceasta, cu o clasare extraordinară în topul Hot Dance Airplay. Nu era cel mai important top, însă pentru un artist roman reprezenta enorm.

În noiembrie 2010, Inna depăşea pragul de 1,5 milioane de fani pe Facebook, din nou o performanţă de invidiat.

La începutul anului 2011, frumoasa cantareaţă a anunţat o serie de concerte în Franţa, motiv pentru care s-a stabilit pentru o perioadă la Paris.

În martie 2011 Inna a câştigat Discul de Platină în Franţa şi a anunţat lansarea unui nou single intitulat „Club Rocker”, dar şi a doilea album din cariera, „I Am The Club Rocker”.

Lasă un răspuns