Guess Who

Biografie Guess Who Laurentiu MocanuNume:

Laurențiu Mocanu (Guess Who)

Data nașterii:

2 iunie 1986

Locul nașterii:

București, România

Zodia:

Gemeni

 

 

Biografie Guess Who

Guess Who este unul dintre cei mai apreciați artiști hip hop din România.

Despre Guess Who

A fondat împreună cu Zekko formația Anonim în 1999, îndrumați ulterior de cei de la Paraziții. Mai târziu s-a alăturat și Griffo. Trupa a avut succes cu hituri precum „Extrema zilei” și „Înghețata”, single-uri de pe albumul de debut lansat la casa de discuri Roton/casa de producție 20 CM Records, „Hai să vorbim”. Anonim a luat o pauză, iar Laur s-a concentrat pe proiectul său personal Guess Who.

În 2009 Guess Who lansează albumul „Probe audio”, material care va fi relansat mai târziu sub numele de „Locul potrivit/Probe audio” la casa de discuri Cat Music și distribuit cu ziarul Gazeta Sporturilor, și de pe care sunt promovate piesele „Tu feat Spike”, „Gen” și „Locul Potrivit”. Cea din urmă ajunge pe locuri fruntașe în majoritatea clasamentelor muzicale ale posturilor radio/TV din România, fiind cea mai difuzată piesă a anului 2010. În 2010, Guess Who pleacă cu Spike în „TU-r”, un turneu național desfășurat în 22 de orașe câte a început pe 11 februarie cu concertul inaugural la București și care s-a terminat pe 24 aprilie în același loc. În luna februarie apare în videoclipul piesei „Azi NU” a lui Grasu XXL. În luna septembrie pleacă tot cu Spike în „reTu-r”, al doilea turneu național, și lansează videoclipul pentru melodia „Unu Altu”, iar în luna noiembrie pe cel pentru „Manifest”, single care a devenit unul din hit-urile acelui moment.

Cel de-al doilea album din cariera lui Guess Who, „Tot Mai Sus”, va fi lansat în vara lui 2011. Albumul va conține două piese noi care au un dublu videoclip: „Oriunde te duci” și „Știu deja”, și o melodie în colaborare cu Marius Moga numită „Tot Mai Sus„. Cele trei videoclipuri lansate de Guess Who au avut parte de un mare succes pe site-ul de conţinut video YouTube.

Lasă un răspuns