Delia Matache

Biografie Delia MatacheNume:

Delia Matache

Data nasterii:

7 februarie 1982

Locul nasterii:

Bucureşti

Zodia:

Vărsator

 

 

 

 

 

Biografie Delia Matache

Delia Matache este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică dance din peisajul muzical românesc.

Despre Delia Matache

Talentul Deliei a fost moştenit de la mama sa, Gina, care a cochetat de asemenea cu muzica. Artistă mai are o soră, Oana şi un frate, Eduard.

Delia a absolvit liceul de muzică Dinu Lipatti. Cei cinci ani de pian şi studiile de flaut pe care le-a urmat cântăreaţă nu au fost în zadar, aceasta reuşind în cele din urmă să îşi clădească o carieră notabilă în muzică.

Delia Matache şi-a făcut debutul artistic în cadrul trupei N&D alături de Nick, iar împreună au lansat două albume foarte populare pentru acea vreme, „Nu vreau să te pierd” şi „Nu e vina mea”.

După despărţirea de N&D, în 2003, cariera solo a artistei a cunoscut o creştere continuă iar în 2007 are loc lansarea albumului „Listen Up”. În lista melodiilor de pe album se găsesc şi piesele „Sufletul meu” dar şi „Secretul Mariei”, piesă în colaborare cu Smiley.

La lansarea albumului pentru prima dată pentru public, Delia a cântat cu band. Atmosferă a fost întreţinută de Connect-R, un prieten foarte bun de-al artistei.

Momentul special oferit de Delia Matache invitaţilor a fost un duet improvizat pe loc cu mama sa, cântăreaţă Gina Matache.

În august 2011 Delia Matache a lansat videoclipul piesei „Dale”, în care apare în multe ţinute diferite, are un machiaj perfect şi foloseşte, ca accesoriu, un flaut care îşi schimbă culoarea în funcţie de ţinuta purtată de aceasta.

Lasă un răspuns