Maria Schneider, actriţa din filmul Last Tango in Paris, a murit

Actriţa franceză, Maria Schneider, cunoscută cel mai bine pentru rolul din filmul Last Tango in Paris, a murit în Paris la vârsta de 58 de ani. Aceasta avea 19 ani când a fost aleasă să joace alături de Marlon Brando în controversatul film al lui Bernardo Bertolucc, în 1972.Maria Schneider, actriţa din filmul Last Tango in Paris, a murit

Maria Schneider juca rolul unei tinere franţuzoaice care intră într-o relaţie plină de sexualitate, cu un om de afaceri american.

Filmul a fost interzis în mai multe ţări datorită conţinutului explicit.

Născută în 1952, Maria Schneider a fost fiica actorului francez Daniel Gelin.

Şi-a început cariera în cinematografie prin roluri secundare până în 1970, când a primit primul rol important în filmul Madly.

Filmul Last Tango in Paris a provocat atâtea controverse încât actriţa a decis să nu mai filmeze scene nud niciodată.

Cu toate acestea Maria Schneider a mai fost văzută nud trei ani mai târziu într-o secvenţă din filmul lui Jack Nicholson, The Passenger.

Schneider a luptat cu dependenţa de droguri în 1970 însă a continuat să joace în filme europene, majoritatea cu buget redus.

Maria Schneider a fost văzută ultima oară pe marele ecran în anul 2008, în filmul francez Cliente care prezintă povestea unui muncitor în construcţii care profesa si meseria de gigolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *