Anthony Hopkins a acceptat rolul lui Hannibal Lecter pentru că teatrul i se părea plictisitor

Plictiseala faţă de teatru a făcut ca Anthony Hopkins să primească Oscar pentru filmul Silence Of The Lambs (Tăcerea Mieilor).Acesta nu ar fi acceptat rolul lui Hannibal Lecter, dacă nu s-ar fi plictisit de viaţa pe scena teatrului din London West End.

Anthony Hopkins a acceptat rolul lui Hannibal Lecter pentru că teatrul i se părea plictisitor

Anthony Hopkins găsit cheia succesului în dramă, acesta lucrând cu diferite celebrităţi britanice, însă recunoaşte că odată cu trecerea timpului, plictiseala de pe scena teatrului l-a făcut să adopte din ce în ce mai multe roluri în filme, în special cel al lui Hannibal Lecter, în filmul din 199, premiat cu Oscar.

Într-un interviu cu Pierce Morgan, CNN, Anthony Hopkins a spus că :”Nu sunt o creatură a teatrului.Oamenii spun că sunt însă nu am fost deloc.Nu mă acomodam cu nimeni.Nu-mi place lucrul în echipă.Nu puteam să joc  Shakespeare, să mă plimb îmbrăcat în dresuri toată viaţa.Vroiam să fiu din nou în filme.

„Un scenariu a apărut la teatru într-o după-amiază.Agentul meu m-a pus să-l citesc.Aşa că l-am citit….Regizorul Jonathan Demme a venit acolo, m-a văzut şi am făcut cunoştinţă, iar apoi m-am apucat de treabă.M-am gândit ‘Asta e un rol de care ai parte odată în viaţă ‘.Pur şi simplu ştiam cum trebuie să îmi joc rolul.Este umbra din capul scărilor care îi îngrozeşte pe copii.Acest coşmar al vieţilor noastre” a mai adăugat Anthony Hopkins.

Anthony Hopkins a primit Oscar pentru cel mai bun actor în producţia Silence Of The Lambs (Tăcerea Mieilor), filmul fiind premiat şi pentru cea mai bună peliculă , cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu adaptat.

Lasă un răspuns