Alex Velea

Alex VeleaNume:

Alex Velea (Velea Alexandru Ionuţ)

Data nașterii:

13 Mai 1984

Locul nașterii:

Craiova, România

Zodia:

Taur

 

 

 

 

Biografie Alex Velea

Alex Velea este un cântăreţ de muzică POP R&B şi Rap din România.

Încă de mic Alex Velea şi-a descoperit pasiunea pentru muzică, începând să cânte de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani începe să studieze canto clasic, timp de 4 ani. După ce a câştigat emisiunea concurs Star Factory la sfârşitul anului 2003, Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe ediţia specială a albumului ei, Pentru tine. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, Confidenţial. Melodia, intitulată „Ce ţi-aş face (Selecta) ” s-a bucurat de un mare succes în România, fiind difuzat des pe posturile de muzică. Album sau de debut, intitulat „Yamasha” a fost lansat în toamna anului 2006. Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect-R, Matteo şi Don Baxter. De pe album au fost promovate patru piese: „Yamasha”, „Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R), „Când sunt cu tine” (feat. Mandinga) şi „Doamna mea”. Deasemenea a scos hitul anului 2010 „Don’t say it’s over”.

Alex Velea – cariera de actor

În 2008 Alex a jucat în filmul „Un film simplu” pelicula produsă de Media Pro Pictures.

În 2011 îl interpretează pe Spanu, cel mai temut mafiot local, în filmul „Nasa” („The Godmother”), o nouă producţie Media Pro Pictures.

În septembrie 2011 Alex Velea lansează videoclipul piesei „Whisper”. Regizat de Iulian Moga, videoclipul îl prezintă pe Alex într-o poveste de dragoste tabu, condimentată cu şoapte dulci spuse la ureche şi peripeţii. Cântăreţul joacă rolul unui grădinar îndrăgostit de faţa şefului sau, nimeni altul decât actorul Constantin Cotimanis. Hotărât să fugă împreună cu ea, Alex risca totul pentru iubire.

În aprilie 2012 Alex Velea face declaraţii de dragoste cu un nou single intitulat „Când noaptea vine”, o piesă de suflet pentru Alex, o transpunere în note muzicale a sentimentelor artistului care şi-a pus amprenta asupra versurilor şi muzicii alături de echipa de producători HaHaHa Production.

În iunie 2012 Alex Velea lansează online, pe contul oficial de YouTube HaHaHa Production, o nouă piesă intitulată “Minim doi”.

Un răspuns la „Alex Velea”

  1. cristina

    D;IMI PLAC TOATE PIESELE TALE SI TE PLAC FOARTE MULT.C;ADOR PIESELE TALE,SI MA BUCUR CA ESTI ZODIA TAUR CA MINE.E;SUNT FONUL NR.1.D;AI VAZUT DENISA SANGEROASA.EU SUNT[TIA PLACUT. TRIMITE PE EMAIL]C;SA COMPUI ALTE PIESE TARI .SUCCES*************

Lasă un răspuns